De teugels laten vieren

 

Soms moet je de teugels laten vieren, even niet zo streng en vaak doe je dat op een moment dat je ook denkt dat het gaat. Je voelt je een stuk beter, je hebt meer energie.

Je komt er vaak later achter dat je lichaam er nog niet aan toe is om de teugels te laten vieren, op het moment dat je wat minder streng bent in je eetpatroon, het nemen van je rust, merk je er nog niet zoveel van. Vaak wel een paar dagen laten. Zo ben ik in augustus twee weken op cruise geweest.

 

Je bent op vakantie en neemt het allemaal wat minder nauw, je eet anders, je eet later, je rustpatroon is anders. Je zit op een schip vol mensen en voor een hoog sensitief persoon is dat eigenlijk niet zo verstandig, want je krijgt veel te veel prikkels en dat kost ontzettend veel energie (en die energie heb ik niet). Je bent op een schip dat tijdens het varen continue in beweging is en dat betekent dat je evenwichtsorgaan hard aan het werk is en daar heb je eigenlijk geen energie voor. Dat heb je namelijk nodig voor het herstellen van je vermoeide bijnieren.

Je slaapt twee weken in een hut met airco (wat niet goed is voor je luchtwegen die toch al wat minder kunnen hebben door je vermoeide bijnieren), je neemt af en toe een alcoholvrije cocktail omdat je toch een beetje mee wil doen en je weet dat alcohol geen optie is en je de thee en water af en toe ook wel een beetje zat bent. Helaas zit er in een alcoholvrije cocktail wel veel suikers en die zijn eigenlijk net zo slecht als alcohol.

 

Resultaat: je weerstand is na zo een vakantie nog minder geworden, je lichaam en geest moeten herstellen van al die prikkels en je zat nog middenin in het proces van het herstel van vermoeide bijnieren. Het gevolg hiervan is binnen één maand tijd twee keer verkouden, waarvan de huidige verkoudheid nu al bijna twee weken duurt.

Ben ik boos op mezelf, ja soms heel erg en soms een beetje. Ik had dit kunnen voorkomen door beter naar mijn lijf te luisteren en naar alles wat ik al heb geleerd over voeding. Ben ik gefrustreerd, ja want nu duurt het weer langer voordat ik herstel van mijn vermoeide bijnieren. Eerst moet ik mijn achterstand weg werken, voordat ik weer op mijn oude level ben.  

Als de boosheid en de frustratie gezakt zijn dan weet ik zeker dat ik dit als een goede les ga zien. Ik ben niet geschikt voor vakanties met veel mensen bij elkaar, ik doe het niet zo goed op een boot wat betreft mijn evenwichtsorgaan. Ik moet nog meer de grenzen bewaken en bijstellen waar nodig. Dus de dingen doen waar ik me goed bij voel en die energie geven.