Afzeggen

Het vervelende van een bijnieruitputting is dat je vaak afspraken moet afzeggen omdat je te moe bent, hoofdpijn hebt, duizelig bent, pijn in je lijf hebt, weer verkouden bent. Dat geeft je het gevoel dat je niet mee doet met het dagelijkse leven. In de loop van de tijd gemerkt dat het nemen van rust, supplementen en letten op goede voeding zijn vruchten af gaat werpen. Ik hoef steeds minder af te zeggen en ik durf weet afspraken te maken. Dat geeft vertrouwen en energie. Het belangrijkste is dat je kijkt welke afspraken je maakt, de energiegevers zijn goed voor je. De energienemers moet je zoveel mogelijk vermijden. Dat is helaas niet altijd mogelijk, maar als je ervan bewust bent kan je wel een goede verdeling maken. 

Een weekend in de bossen van de Veluwe is een energiegever en ik ben blij dat ik me goed genoeg voel om dat te doen.