Focus

Een van de klachten van vermoeide bijnieren is het feit dat je je moeilijker kan concentreren. Het is lastiger om de focus te houden, je bent sneller afgeleid en dingen lijken moeilijker. 

Afgelopen week zat ik op mijn werk, ik was bezig met een powerpoint en dat ging niet zoals ik wilde. Ik kon me er niet meer op focussen, maar ik had een deadline. Ik werd steeds gefrustreerder en bozer tot het moment dat ik begon te huilen en het gevoel had dat ik iets kapot wilde maken. Ik was moe en overzag het even niet meer.

Ik zat gelukkig alleen op de kamer, ik heb de deur dicht gedaan en ik ben tegen een vuilnisbak gaan trappen, ik heb met een whiteboard wisser gaan gooien en de prullenbak is door de kamer gegaan, met daarbij wat verbaal geweld. Ik moest ontladen, het ventiel moest er even af. Dit heeft 5 minuten geduurd en toen was ik weer een stuk rustiger, ik ben weer achter mijn computer gaan zitten en toen was ik binnen 10 minuten klaar. 

In deze acties herken ik me absoluut niet, maar als je bijnieruitputting hebt dan reageer je anders. Het was een opluchting om even uit mijn dak te gaan en het af te reageren op een prullenbak. Dat gaf mij lucht en de rust om weer verder te gaan.