Virussen

En het is helaas weer zover; keelpijn, spierpijn, koortsig, snotterig. Ik lijk maar niet te kunnen ontsnappen aan de virussen. Die vervelende beestjes weten me iedere keer weer te vinden. Als ik denk dat het weer wat beter gaat, ik weer wat opbouw dan komt er weer een virus langs en val ik weer even terug. Ik kan niets anders dan dit accepteren, goed zorgen voor mezelf. Weerstand opbouwen kost heel veel tijd en dat zal ook nog wel even gaan duren. 

In mijn koppie zit zoveel energie, ideeën en leuke dingen die ik graag wil doen, maar mijn lichaam laat me af en toe in de steek en dan kan je nog zoveel willen, maar dan zal je het toch uit moeten zitten. Je moet dan soms dingen afzeggen en dat vind ik niet fijn. Er komt dan altijd weer een schuldgevoel opzetten en zeker als ik iets moet afzeggen wat ik zelf ook ontzettend leuk vindt en waarop ik me had verheugd. Je maakt afspraken met andere mensen en die kan je dan niet nakomen. Dat is niet zoals ik ben, maar ik kan er gewoon niets aan doen.

Als ik koste van het kost door ga dan duurt mijn herstel alleen maar langer en dat zorgt weer voor stress in mijn lijf.