Innerlijke rust

"Ik kom niet verder dan het voorbeeld van mensen die na een lange ziekte soms te maken krijgen met rillingen en lichte pijntjes. Ze vertrouwen het niet en maken zich ongerust, hoewel ze eigenlijk alles achter de rug hebben. In zulke gevallen is het lichaam niet onvoldoende gezond, maar onvoldoende aan gezondheid gewend. Zo zit er ook in kalme zee een soort deining, vooral als het water tot rust is gekomen na een storm. 

 

Hier zijn dus niet de hardere middelen nodig die we al gehad hebben. Jezelf tegenhouden, kwaad worden op jezelf, jezelf stevig aanpakken. Nodig is wat als laatste komt: ZELFVERTROUWEN. Het geloof dat je op de juiste weg bent. Zonder je te laten afleiden door de velen die jouw spoor kruisen en alle kanten op gaan, of de weinigen die dwalen in de buurt van de weg."