Kriebels in mijn buik

In mijn werkagenda heb ik bij elke dag dat ik nog werk vermeld hoeveel dagen het nog is en dat zijn er nog maar 7. Als ik die dagen zie aftellen dan krijg ik kriebels in mijn buik. Ik heb dan het gevoel van wat staat me te wachten, hoe ga ik het ervaren. Ik ga na 10 jaar afscheid nemen van mijn werk. Dat geeft een heel fijn gevoel, maar ook een weemoedig gevoel. Ik ga een werkplek, collega's en een ritme verlaten wat een decennia lang deel heeft uitgemaakt van mijn leven.

 

Toen ik dit half oktober had besloten leek eind december nog zo ver weg, maar de tijd gaat zo ontzettend snel en nu is het nog maar 3,5 week en nog maar 7 dagen werken. Het voelt goed, ik ben klaar voor iets anders, maar ik vind het ook ontzettend spannend. Ik zie die kriebels in mijn buik dan ook als iets positiefs. Het staat voor de verwachting van een nieuwe periode in mijn leven.