Verandering hoort bij het leven, niets blijft zoals het is.

Het hele leven is onderhevig aan veranderingen. Als kind heb je het idee dat alles altijd hetzelfde blijft, het vertrouwde ritme, je ouders die voor je zorgen. Als je ouder wordt ga je merken dat je niet kan ontkomen aan veranderingen. Niets blijft hetzelfde, het hele leven is veranderlijk. Dat hoort er nou eenmaal bij en ertegen vechten is geen optie. Je kan het toch niet tegenhouden, dit kost je alleen maar ontzettend veel negatieve energie. 

Tijdens je leven bevind je je in verschillende fases, tijdens deze fases ontwikkel je gewoontes, ontmoet je mensen en doe je dingen dingen die op dat moment goed voor je zijn. Er komt altijd weer een nieuwe fase waarin je de oude gewoontes en mensen moet loslaten om verder te gaan in een nieuwe fase en daar komen dan weer nieuwe mensen en gewoontes op je pad.

Ik zit nu in een voor mij grote verandering, een verandering waar ik zelf voor heb gekozen, maar het is wel lastig om de gewoontes die ik in de afgelopen tien jaar heb ontwikkeld los te laten, de mensen die ik al heel lang ken straks niet meer zal zien. Deze verandering geeft ruimte, maar het zorgt ook zeker voor weerstand.