Terugvalletje

Gisterenochtend werd ik wakker en bij het omdraaien werd ik ineens heel erg duizelig. Oh oh, dit heb ik eerder meegemaakt en dat is heel vervelend en kan zeker een paar dagen tot een week aanhouden. Ik heb dit in april ook al een keer gehad. Draaiduizelingen, hoofdpijn en misselijk. Een vorm van migraine, het wordt ook wel vestibulaire migraine genoemd. Is dit nog een nawee van de griep, ben ik te gespannen voor mijn laatste week op kantoor of heeft het met de hormonale schommeling te maken door mijn menstruatie? 

Ik ben wel druk in mijn hoofd, ik vind de maand december altijd al wat druk, ik merk dat ik onrustig ben in mijn lijf en continue bezig probeer te zijn. Ik ben in mijn hoofd bezig met loslaten, afscheid nemen van collega's en daar ervaar ik wel stress van. 

Straks heb ik alle tijd en als ik me niet goed voel heb ik niet de stress dat ik naar het werk moet, maar dat betekent ook dat ik geen excuus meer heb om niet te werken aan mijn herstel en dat is best een spannende gedachte. Ik zal aan de bak moeten op lichamelijk en mentaal vlak. Met name op het mentale vlak is er een hoop werk te doen. Hoe ga ik het vertrouwen in mijn lijf weer terug vinden? Wat heb ik nodig? Yoga, meditatie, een coach die gespecialiseerd is in accepteren van ziek zijn, loslaten van ziek zijn en weer vertrouwen krijgen na ziek zijn? Ik heb er nog geen gevoel bij, ik weet nog niet waar ik behoefte aan heb. 

Ik krijg steun van de mensen om me heen, maar begrijpen zij echt dat ik nu al drie jaar met mijn lijf aan het worstelen ben en wat dit betekent voor het vertrouwen in je lijf? 

Ik voel me soms zo alleen als ik weer ziek thuis zit en weer ergens de energie en positiviteit vandaan moet halen tot het weer weg trekt en ik weer verder kan.

 

"Wachten is een heel goede manier om bij de toekomst aanwezig te zijn,

zonder die in te vullen. Als je alleen maar aan het plannen bent, kan de 

toekomst alleen nog maar wel of niet uitkomen. Door te wachten en het niet in te vullen, kun je echt aanwezig zijn bij wat er gaat komen."

 

Filosoof Paul van Tongeren