Je neemt altijd jezelf mee

Ik ben nu lekker vakantie aan het vieren in de mooie bossen van de Veluwe. Ik geniet van onze jacuzzi in de tuin, het haardvuur en de stille omgeving. Overdag lekker op de fiets en genieten van de mooie omgeving.  

Wat sommigen mensen nog wel eens vergeten is dat je altijd je zelf meeneemt. Waar je ook naartoe gaat. Al ga je naar het eind van de wereld. Jij bent er altijd bij met al je gedachten en gevoelens.

Soms worden deze gedachten en gevoelens juist versterkt omdat je ergens ander bent en je wat meer ontspant. Dan kunnen eventuele lichamelijke klachten ook even erger worden. 

Ik ervaar dit nu al een tijdje zo. Het is heerlijk om op vakantie te gaan en de eerste paar keren dacht ik dat ik me dan beter ging voelen, maar dat was niet het geval. Je klachten verdwijnen niet ineens, je neemt ze mee. Soms zijn de klachten zelfs wat erger. 

 

Ik ervaar nu wel een stukje rust omdat ik de vakantie nu niet meer zie als een moment om weer op te laden om daarna weer wat energie te hebben om de werkweken door te komen. Nu ben ik op gewoon lekker op vakantie om te genieten van de natuur, het voelt niet meer als het noodzakelijk opladen om weer verder te gaan met overleven. En dat idee geeft dan ook wel weer een stukje ontspanning in mijn hoofd.