Druk op de borst

De afgelopen dagen redelijk veel last van een druk op mijn borst. De spieren bij mijn middenrug en mijn borstspieren voelen heel strak en zijn pijnlijk. Dat had ik al een hele tijd niet gehad. Het is wel fijn dat ik nu weet waar het vandaan komt, er komt veel spanning los in mijn lijf sinds ik aan Kundalini yoga doe. Spanning die al een tijdje aanwezig is in mijn zenuwstelsel.

Het is een vervelend gevoel en ik word er wat onrustig van, maar toen ik er verleden jaar heel erg last van een druk op mijn borst had dacht ik dat ik niet meer goed kon ademen en dan raakte ik in paniek. Nu weet ik de rust de bewaren, ik adem gewoon via mijn buik en ik heb meer dan genoeg lucht. Het zijn de spieren die gespannen zijn en ik weet dat dit gevoel ook weer weg zal trekken. Ik heb zelfs de afgelopen nachten geen zopi nodig gehad om in slaap te komen en dat zegt wat over de rust die ik met ademhalen kan bereiken.