Verandering

 

Als je in een proces zit waarin je weet dat het beter voor je is om bepaalde gedragingen en gewoontes te veranderen, omdat ze ervoor zorgen dat je uitgeput raakt, omdat ze niet meer bij je passen en om te voorkomen dat je weer in dezelfde valkuilen stapt, houdt dan het volgende in gedachte:

"Inzichten die je krijgt door een gesprek of iets te lezen, komen terecht in de neocortex: ons 'denkende' brein. De echte gedragsverandering vindt later plaats in de kleine hersenen, maar eerst moeten we het inzicht voelen, zodat het in het limbische brein doordringt. Pas als we er maanden mee hebben geoefend, verankert het in de kleine hersenen."

 

Bedenk dan ook dat als je bijvoorbeeld begint met mediteren en het gaat niet zoals je wilt en je hebt moeite om het in je dagplanning in te passen dat het tijd nodig heeft om te beklijven. Dus hou vol!