Hormoonyoga

Van de week ben ik naar een workshop hormoonyoga geweest. Het was fijn om met gelijkgestemden in een ruimte te zitten. Vrouwen die last hadden van de overgang, schildklierklachten en bijnieruitputting. 

De workshop bestond uit een uitleg over wat hormonen zijn en wat ze met je kunnen doen, het uitwisselen van ervaringen en een serie yogahoudingen die de hormonen op een positieve manier kunnen beïnvloeden. Het was ook een hele fijne en ontspannende yogales. 

Het belangrijkste wat ik heb gehoord is dat er veel vrouwen niet serieus worden genomen door hun huisarts, dat er werd gezegd we kunnen niets voor je doen of dat er veel medicijnen werden voorgescheven. Hormonen zijn zo belangrijk en het krijgt niet de aandacht van de medische wetenschap die het zou moeten krijgen. Ik hoorde van de meeste vrouwen dat ze zelf heel veel hebben uit moeten zoeken via internet en het lezen van boeken. Heel herkenbaar en het gaf mij wat steun om te merken dat ik hierin niet alleen sta.