Spierpijn

Gisteren ben ik voor het eerst in vier jaar weer gaan paardrijden. Ik zag er wel een beetje tegenop, want ik heb door de bijnieruitputting heel snel spierpijn. En van twee uur op een paard zitten wist ik zeker dat ik spierpijn zou krijgen. Ik had eigenlijk al verwacht dat ik na de twee uur rijden al niet meer van het paard zou kunnen komen, maar het viel me mee. Ik was wel wat stijf en mijn zitbotjes voelde beurs aan, maar ik kon nog op mijn benen staan.

Vandaag werd ik wakker en toen ik uit bed stapte vond ik het ook nog erg meevallen. Ik heb voornamelijk spierpijn in mijn bovenbuik en mijn middenrug. Dit betekent dat ik tijdens de rit goed bezig ben geweest met mijn houding. Proberen zo rechtop mogelijk te zitten en mee te bewegen met het paard. Ik had vanochtend in ieder geval genoeg energie om naar het zwembad te gaan en baantjes te zwemmen. Een beetje blijven bewegen zorgt er ook voor dat mijn spieren niet zo stijf worden. 

Al met al ben ik niet ontevreden over het effect op mijn lichaam en de energie die ik nu heb.