Rhodiola Rosea

Gisteren ben ik weer bij de orthomoleculaire arts geweest voor een controle en er zit nog steeds een daling in het aantal punten waarop het PROGNOS systeem mijn energie analyseert. Ik ben van 82 naar 50 punten gegaan. Dokter van Dinteren was zeer tevreden.

 

Mijn bijnieren werken nog niet helemaal zoals het zou moeten en ik heb dan ook nog een supplement erbij om mijn bijnieren nog meer te ondersteunen om de hormoonbalans weer terug te vinden. 

 

Ik heb Rhodiola Rosea (rozewortel) gekregen. Dit is een plant uit de vetplantenfamilie die werkt als adaptogeen (net zoals ashwaghandha), het laat lichaam en geest aanpassen aan extreme situaties. Bij stressvolle omstandigheden kan Rhodiola de hormonale reacties van het lichaam reguleren. Het verbetert de werking van signaalstoffen in de hersenen en het zenuwstelsel. Rhodiola kan onder meer het gehalte van dopamine en serotonine verhogen en het wordt vooral ingezet bij vermoeidheid en bij stressvolle omstandigheden. Deze plant werkt cortisol verlagend.