Emotiebol (zonnevlecht)

Ik vond de sensaties die ik voelde in mijn maagstreek in het begin best eng. De energie als ik in bed lig die vanuit mijn maagstreek naar boven komt kan me soms de adem benemen en dat vond ik niet fijn. Ik heb die energie mijn 'emotiebol' genoemd, omdat het gevoelsmatig overkomt als een blokkade van emoties rondom mijn 3e chakra (zonnevlecht) en juist met dat gebied ben ik heel erg bezig bij de yoga.

 

Ik merk dat als ik deze emotiebol accepteer en wat er afbrokkelt los laat komen in de vorm van die sensatie ik mezelf verder kan helpen en het makkelijker gaat. Gevoelsmatig is het een grote emotiebol en ik heb dan ook het vermoeden dat het afbrokkelen nog wel wat tijd gaat kosten.  

 

Zonnevlecht (3e chakra)

Je derde chakra heeft invloed op je maag, lever, galblaas, dunne darm en spieren. Je derde chakra zit ter hoogte van je maag, een klein stukje onder je borstbeen. De emotie die bij het derde chakra hoort is vertrouwen en zelfverzekerdheid.

Een traumatische ervaring kan bijdragen aan een negatief zelfbeeld, waardoor de zonnevlecht geblokkeerd raakt. In 'the heat of the moment' schiet je lichaam in verdediging. Op dat moment ontstaat er spanning in je lichaam. Ook wanneer deze negatieve situatie allang voorbij is, kun je onbewust nog steeds deze spanning vasthouden. Spanning in je lichaam heeft invloed op je spierspanning, houding, ademhaling, stofwisseling. Daarnaast heeft het invloed op je gedrag, emoties, interpretaties en je oordeel. Acceptatie is is de sleutel om de Zonnevlecht te openen. Het erkennen van jezelf, het accepteren van jezelf en je omgeving.