Familieopstellingen

Een tijdje geleden schreef ik al op mijn blog dat er tijdens een gevoelenssessie bij mij het gevoel van onveiligheid naar boven kwam met daarbij het gevoel er niet mogen zijn. Ik ben hierover na gaan denken en kwam tot de conclusie dat dit zich al heeft ontwikkeld toen ik klein was. 

 

Een tijdje geleden las ik in een interview iets over familieopstellingen en in het verleden heb ik ooit een familieopstelling workshop bijgewoond als representant/toeschouwer. Wat er tijdens die sessie gebeurde was een beetje hetzelfde. Ik zit er dan ook over te denken om een workshop familieopstellingen te gaan doen als vraagsteller. Ik ben nog even aan het onderzoeken waar ik dat wil doen en eigenlijk voornemens als ik een workshop heb gevonden als representant deel te nemen om te kijken of het goed genoeg voelt om zelf als vraagsteller daar te zijn. Mijn doel is om bepaalde gedragspatronen te doorbreken, ik ben me er namelijk heel goed van bewust dat die er zijn en ik blijf er over struikelen.