Rust in uitvoering

Vandaag las ik in de Happinez een interview met Alex Soojung-Kim Pang. Hij heeft het boek geschreven "Rust in uitvoering" 

Het artikel gaat over het belang van rust nemen en dat je met rust heel veel kan bereiken en dat hij tijdens een sabbatical erachter kwam dat hij meer voor elkaar kreeg in de rust dan toen hij zichzelf dwong om dag en nacht te werken. Dus meer voor elkaar krijgen door minder te werken.

In dit interview zegt hij het volgende:

"Werkt wordt enorm overgewaardeerd, rust daarentegen wordt als onbelangrijk afgedaan. Stress en overwerk zien we als een bewijs van onze ambitie of onze toewijding aan ons werk. En dan wordt rust al gauw gezien als iets verdachts of zondigs. Maar minstens zo opvallend is dat het ook als oninterressant wordt gezien. Voor veel mensen is het een negatieve ruimte die gedefinieerd wordt door de afwezigheid van werk, niet iets dat op zichzelf staat en zijn eigen doel en waarde heeft. Rust is wat je doet als je klaar bent met werken. Maar het probleem voor veel werkende mensen is: wanneer ben je klaar met werken?

Tijdens zijn sabbabtical merkte hij dat hij meer las, nadacht en voor elkaar kreeg. En toch was hij veel relaxter en ervoer hij meer vrijheid.

Je rust moet je serieus nemen en een belangrijke vaste plaats in je leven geven en ontdek welke manier van rust jou het meest oplevert. Op die momenten van rust geef je je brein de ruimte om te rusten en alle kanten op te gaan (mind wandering) en de dingen die je hebt geleerd op te slaan."