Ontmoeten & tegenkomen

Gisteren had ik weer een hele fijne yogales en daar hoorde ik iets waar ik al jaren mee worstel en wat ik nu begin te begrijpen. Probeer jezelf in alles wat je doet te ontmoeten in plaats van tegen te komen.

Jezelf tegenkomen klinkt zo negatief en het voelt alsof je vecht met jezelf. Het is ondertussen voor mij wel duidelijk dat vechten met jezelf, tegen jezelf je niet verder brengt. Het kost mij alleen maar ontzettend veel energie en ik bereik er niets mee. 

 

Ik vind het een mooie gedachten om jezelf te ontmoeten, dat klinkt heel positief en het impliceert dat je jezelf accepteert en lief voor jezelf bent. Jezelf ontmoeten met al je lichte en donkere kanten is een verademing. Je veroordeelt jezelf niet, er zijn vaak al genoeg anderen die dat wel doen. 

 

Ik ben het ontmoeten aan het leren en dat gaat met vallen en opstaan, maar ik weet dat het mij meer gaat brengen dan iedere keer mezelf tegen komen.