Introvert

Ik ben me op dit moment aan het verdiepen in de betekenis van introvert zijn. Ik weet al heel lang dat ik introvert ben, maar wat betekent het nou eigenlijk echt. Waar moet ik op letten om mijn accu opgeladen te houden en wat is voor mij een goede manier om mij staande te houden in een wereld waarin er veel meer extraverte dan introverte mensen zijn.

 

Van alle mensen zijn er maar 25% introvert, dus dat betekent dat bijna alles in deze maatschappij gericht is op extraverte bezigheden. 

  

Door dit boek te lezen is mij een hoop duidelijk geworden over de werking van de hersenen van een introvert en een extravert persoon, dat er vaak onbegrip is tussen extraverte en introverte mensen. 

 

Heel veel dingen wist ik al, maar het is voor mij nu wel meer duidelijk waarom ik meer tijd nodig heb om na te denken over iets, ik het lastig vind om in een vergadering gelijk met een mening te komen, ik tijd nodig heb om alleen te zijn en ik niet van grote menigte houd. Ik kom ook langzaam tot het besef dat je het niet erg is om introvert te zijn, want introverte mensen zijn nodig om een balans te houden in deze maatschappij. Introvert zijn is een goede eigenschap en als je weet hoe je ermee mee om moet gaan, jezelf daarin niet veroordeeld en je niet gaat proberen om een extravert iemand te zijn komt het echt wel goed. Leer je grenzen kennen, weet wat goed voor je is en waardeer je zelf om je deze eigenschappen.