Plannen maken en uitspreken

Plannen maken is leuk en kan leiden tot veel energie, maar zolang je deze plannen niet deelt met anderen lijkt het nog zo ver weg. Het delen van een plan gaat het ineens een echtheid geven, een gevoel dat je het wel eens echt zou kunnen gaan doen. 

 

Het delen is ook weer spannend en eng. Je gaat erover praten en dan ga je het echt voelen in je lijf en je hoofd. Het krijgt dan ineens vorm en ik merk dat ik moet wennen aan dit plan, maar als ik er aan denk krijg ik een glimlach op mijn mond en voel ik het vertrouwen opborrelen dat ik dit kan. Ik wil graag nieuwe dingen leren en ontdekken wat ik allemaal kan. 

 

En ja, er zijn ook twijfels en dan denk. Is het niet veiliger om in mijn comfort zone te blijven? Dat is vertrouwd, maar dat vertrouwde voelt heel vaak niet fijn. Nu ik wat meer uit mijn comfort zone ga wat betreft het denken over dit plan voel ik dat mijn lijf reageert met spierspanning. Ik moet er nog aan wennen, maar daar hebben we ook alle tijd voor. Het hoeft niet binnen twee maanden rond te zijn. Ik mag er langzaam aan wennen en ook verder gaan met mijn herstel.