Ziekte en Gezondheid

Ik ben de afgelopen dagen naar een intensieve workshop geweest gericht op systemisch lichaamswerk gericht op ziekte en gezondheid. Ik vond het heel fijn om het voelen in mijn lijf verder uit te werken. Het was intensief en fijn. Het waren twee dagen met een lach en een traan, met nieuwe en verrassende inzichten. Voelen dat er bepaalde klachten ontstaan zijn vanuit een voorouder en dat je deze mag loslaten, gewoon omdat ze niet van jou zijn. Ze zijn doorgegeven omdat het bij een voorouder niet gezien is. 

 

Het was soms heel beklemmend en verdrietig en soms was ik boos, maar er kwam ook opluchting en ruimte. Een gevoel dat ik er mag zijn, dat ik mag leven en ik voelde het leven in me, ik voelde kriebels. Er kwam een fijn gevoel in mijn maag. 

 

Ik ben zo dankbaar en blij dat ik deze twee dagen heb mee mogen maken en zoveel heb mogen voelen. Het blijft iedere keer weer heel bijzonder om met opstellingen bezig te zijn.