Element

Ik las laatst een artikel in de Happinez over het samenbrengen van passie en talent en dat als je leeft en handelt vanuit een je natuurlijke aanleg en persoonlijke passie je in je element bent. 

 

Dit artikel heeft mij aan het denken gezet en ik kwam tot de conclusie dat ik eigenlijk helemaal niet goed weet wat mijn talent is en zeker niet waar mijn passie ligt. Ik heb voor veel dingen interesse en ik kan van veel dingen blij worden, maar ik heb nooit echt het gevoel dat ik ergens helemaal voor kan of wil gaan. Ik vind het van nature heel erg moeilijk om te zeggen dat ik ergens goed in ben en ik merk dat ik vaak te weinig energie heb om ergens aan te beginnen, want er is ook altijd weer dat stemmetje dat tegen me zegt 'dat is toch niets voor jou'. 

 

Wat ik wel weet is dat ik van dingen doen hou, ik ben niet zo goed in het leren van theorie. Ik raak dan snel de focus kwijt. Ik wil het gewoon doen en beleven en vanuit de praktijk leren. Daarnaast heb ik gemerkt dat ik veel interesse heb voor zelfontwikkeling en ik zou daar dan ook graag andere mensen bij willen helpen die daar behoefte aan hebben, maar hoe ik dat in zou moeten richten weet niet niet. Ik vind zoveel dingen interessant en leuk op het gebied van zelfontwikkeling zoals yoga, familieopstellingen, psychologie, massagetherapie, werken met edelstenen, reiki, coaching, ademhalingstechnieken, de kracht en inzichten van dieren, voedingsleer, homeopathie, bachbloesem, kruiden, meridianen, chakra's, de kracht van de natuur. 

 

Ik weet alleen niet waar ik zou moeten beginnen. Ik zou het mooi vinden om al deze technieken te combineren in een vorm waarmee ik andere mensen zou kunnen helpen om zich beter te voelen in lijf en geest en één geheel te worden. Hoe ga je dit alles combineren en ik weet ook dat ik voor al deze technieken een opleiding nodig hebt en waar begin je dan en wat vind ik het belangrijkst. Heb ik genoeg de focus? Het voelt nu allemaal heel versplintert en als iets wat helemaal niet mogelijk is.

 

Ik heb dan ook nog niet een concreet antwoord op de vraag aan mezelf. Wat is mijn passie en wat is mijn talent? Wanneer ben ik in mijn element? Ben ik ooit in mijn element geweest? Ik heb niet het gevoel dat ik al bij mijn element ben geweest.  

 

In het artikel staan wat stappen die je kan gebruiken om je element te vinden, waarbij wel wordt vermeld dat er geen gouden regels zijn voor het vinden van je element en dat dit voor ieder mens anders is. 

  1. Verruim je blikveld
  2. Zoek dat waar je van houdt
  3. Wanneer ben jij in 'de zone'?
  4. Vind je stam
  5. Overwin je obstakels
  6. Vind een mentor
  7. Denk nooit dat het te laat is

Als je het hele artikel wil lezen, klik dan op deze link:

https://www.happinez.nl/uit-het-magazine/zo-breng-je-je-talent-en-passie-samen/