Antaneea

Gisteren heb ik een Antaneea massage mogen beleven. Deze techniek is ontwikkeld door Penni du Plessi in Zuid-Afrika. 

 

De filosofie achter deze techniek is dat het lichaam alle mentale en lichamelijke ervaringen die we meemaken gedurende ons leven opslaan in onze cellen. De ervaringen die ons veel stress geven worden vaak dieper opgeslagen in ons lichaam. Deze opslag in ons lijf kan ervoor zorgen dat wij onze potentie niet goed tot zijn recht laten komen in het hier en nu en de toekomst. 

 

Een antaneea massage richt zich op het loslaten van traumatische en emotionele herinneringen in het lijf en kan je helpen om een transformatie in gang te zetten.

 

Ik heb de massage als heel bijzonder ervaren en ik voelde dat er dingen gebeurde in mijn lijf. In totaal ben ik drie (fysieke, emotionele en spirituele lichaam) keer gemasseerd van voeten tot aan hoofd. De massage is alleen op de achterkant van je lijf. Tijdens de massage wordt er gewerkt met verschillende gekleurde olie (chakra's), edelstenen, muziek en energie. Tijdens de massage maak je een connectie met je ziel en komen er herinneringen en gevoelens naar boven. Ik merkte dat er bij mij angst, alleen en buitengesloten worden naar boven kwam. Dat gevoel komt me erg bekend voor. Als ik kind had ik al erg het gevoel anders te zijn en er niet bij te horen. 

 

Ik voelde me rustiger na de massage en ik had het vertrouwen dat ik er wel ga komen en dat ik ga ontdekken wat ik wil, waar mijn potentie ligt en waar ik thuis hoor. Tijdens de massage kwam ook de kracht van het vrouwelijke weer naar boven, dit blijft iedere keer terug komen. Ze gaf aan dat er in mij een krachtige energie zit en dat het bij me zou passen om wat met deze energie te doen.