Brok in keel en brandende mond

Alhoewel het mondbranden en de brok in mijn keel steeds minder wordt en er dagen zijn dat ik er geen last van heb, zeker van het mondbranden, heb ik af en toe van die dagen dat het weer in alle heftigheid terug komt en ik kan dan niet verklaren waarom het er ineens weer is. 

 

Het doet pijn en het is lastig met slikken en het geeft weer wat onzekerheid. Ik merk wel dat het ondanks dat het dan zo erg is, niet meer alles overheersend is en ik niet meer kan functioneren. Tijdens mijn mantra's en meditaties merk ik dan toch dat ik me daar op kan focussen. Tegelijkertijd met dat branden en die brok krijg ik dan ook meer last van mijn maag en een druk op de borst, het lijkt wel met elkaar verbonden te zijn. 

 

Het kan zijn dat ik dan weer iets aan het verwerken ben en dat hoeft niet perse iets te zijn wat zich gisteren of eergisteren heeft afgespeeld. Dit kan ook te maken hebben met iets wat al een paar weken geleden is gebeurd. Ik probeer er met compassie naar te kijken en de ervaring heeft mij geleerd dat het ook weer weg trekt. Ik blijf er dan ook vertrouwen in houden dat de spanning die in het gebied van mijn maag, borst, keel en mond zit op een dag opgelost zal zijn, omdat ik steeds een stapje dichter bij mij kom.