"Als ik er niet meer ben"

De afgelopen weken heb ik in het kader van mijn plannen om naar de andere kant van de plas te vertrekken de opmerking gehoord: 'als je er straks niet meer bent'. 

 

Ik vind dit een opmerking die niet strookt met mijn voorgenomen plannen,  want voor mij betekent deze opmerking dat ik ben vertrokken naar de 'eeuwige jachtvelden', wat trouwens in mijn visie niet betekent dat je er niet meer bent, want er zijn altijd herinneringen en de energie van de ziel, maar daar heeft een ieder zijn eigen ideeën over. 

 

Ik ben er nog wel, alleen niet meer in Nederland. Ik ben alleen woonachtig op een andere plek op deze aardbol en is er in het hier en nu nog steeds contact met mij mogelijk door naar Schotland te komen, mij te bellen, te appen, te mailen, te skypen en zal ik zeker af en toe een tripje maken naar Nederland. 

 

Dus om misverstanden te voorkomen, als ik straks op de boot zit naar Schotland om daar mijn leven te leven, bestel nog geen graf en een steen met een mooie tekst. Ik ben er namelijk gewoon nog!!!