De Helende Reis

Vrijdag heb ik een helende reis mogen ervaren. Na het lezen van het boek 'De Helende Reis' van Brandon Bays was ik zeer enthousiast. De helende reis richt zich op de helende kwaliteiten van je lichaam. Dit helen richt zich op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau met als doel om thuis te komen bij je ziel. 

 

Je wordt geboren als een pure, onbevlekte diamant, maar tijdens het opgroeien wordt die aangeboren schittering bedekt door een laag vuil. Een laag vuil die ontstaat door de denkpatronen die je meekrijgt van je familie en de minder leuke dingen in het leven. Op het moment dat we volwassen zijn bedekken we die laag vuil met een een glanzende en heldere lak. We presenteren dit kunstmatige laagje aan de wereld en na een tijd ga je misschien geloven dat dit beschermende laagje is wat je werkelijk bent en vanuit dit geloven vorm je je identiteit. 

 

Als je veel geluk hebt in je leven, geeft het leven je een geschenk (een wake-up call). Er gebeurt iets in je leven waardoor je voor een klein moment door al die lagen vuil een glimp van de schittering in jezelf kan. Jij bent degene die je zoekt. Als je niet luistert naar je wake-up call en wat je lichaam aangeeft en geen rust neemt ontstaat er een onderdrukte uitputting in je cellen. 

 

Liefde en eigenwaarde zijn belangrijk. Het is het luisteren naar jezelf, de emoties die in je zitten en deze accepteren, er doorheen gaan en in de diepere laag van je essentie komen. Je diepste angst is niet dat we tekortschieten, maar dat we mateloos krachtig zijn. Het is je licht die je bang maakt, niet je duisternis. Je kan jezelf de vraag stellen: 'Wie ben ik om briljant, mooi, talentvol en fantastisch te zijn? Waarom jou je het niet zijn? 

Jezelf klein houden dient geen enkel doel, er is niets verlichts aan om jezelf klein te maken zodat mensen om je heen zich niet onzeker zullen voelen. Het is de bedoeling dat je straalt zoals kinderen dat doen. Als je bevrijd bent van je eigen angsten, zal je aanwezigheid anderen vanzelf vrijmaken. 

 

De helende reis is een reis naar je ik, naar wie je echt bent. De reis naar de bron, daar waar het stil is, waar alles goed is en het besef dat deze plek er altijd is, wat er ook gebeurd in je leven. Dit is de plek waar liefde, energie en vertrouwen woont en waar je plezier vandaan komt. 

 

Ik heb deze reis als heel fijn ervaren en Floor was een zeer fijne begeleider die mij veel vertrouwen gaf. Ik ben de diepte in gegaan, ik heb kennis mogen maken met een aantal patronen die ervoor zorgde dat ik mezelf jarenlang klein heb gehouden en niet durfde te leven en altijd maar bezig was om het anderen naar hun zin te maken en daarbij mezelf totaal vergeten. Ik heb de angst, de boosheid en de dikke muur gezien die ik om me heen heb gebouwd om mezelf af te schermen. Ik heb het oneindige gevoeld, de plek waar vertrouwen, energie en liefde zit en gezien dat die er altijd is geweest, al heb ik het heel lang niet zo gevoeld. Ik vond het een inspirerende en spirituele ervaring. 

 

Nu zo twee dagen na deze helende reis voel ik dankbaarheid, maar ook wat onrust. Een druk op mijn borst en spanning op mijn maag, daar op die plekken waar tijdens de helende reis ook de fysieke pijn naar boven kwam. Dit is de energie die verder aan het helen is, de helende reis stopt niet na de sessie. Het werkt door in je lijf.