Mijn uitzicht

Zittend op mijn balkon in het zonovergoten Antibes probeer ik het uitzicht in me op te nemen om als herinnering mee naar huis te nemen. Niet zoals je een foto maakt, maar een herinnering die je te allen tijde op kan roepen.  

 

Vanaf mijn ruime balkon met een teakhouten tuinset, roze tegels en vier grote cactussen zie ik recht voor me een wit huis met roze accenten en roze gestreepte zonneschermen voor kleine ramen. Het huis heeft oranje dakpannen en een erker waarvan je een mooi uitzicht hebt over de jachthaven. Aan dit huis gekoppeld een wat lager huis met dakramen, bordeaux rode shutters en een balkonnetje met bordeaux rode accenten. Ik zou graag eens bij deze huizen binnen willen kijken, ze zien er zo gezellig en uitnodigend uit.  

 

Links van mij zie ik de straat die leidt naar het oude centrum van Antibes, uitzicht op een vierkant flatgebouw in een lichtgele tot beige kleur met beige balkonleuningen en koningsblauwe zonneschermen, een wat onbeduidend pand met weinig uitstraling. Op de vierde verdieping zitten een man en vrouw buiten in het zonnetje te genieten van hun ontbijt. Mijn balkon aan de andere kant van de weg ligt in de schaduw en dat is prima voor een roodharige met een witte huid.  

 

Als ik naar rechts kijk zie ik een grote palmboom, de grootste palmboom die hier in de directe omgeving staat. Daarachter begint de parkeerplaats voor de jachthaven gedecoreerd met palmbomen en vele andere tropische planten. Voorbij de parkeerplaats begint de haven die vol ligt met kleine en grote boten, zeiljachten en motorjachten. Het ligt allemaal door elkaar, de een nog mooier dan de ander. Een haven vol met witte masten van de zeiljachten en als het waait hoor je het getik van de masten. Verder kijkend zie ik de blauwe zee en het oude fort van Antibes liggend op een heuvel met daarom heen een groene oase.  

 

Het is een heldere dag vandaag en ik kan ver kijken, ik zie het vliegveld van Nice liggen en regelmatig vliegen er vliegtuigen voorbij om te gaan landen. In de verte de vele dorpjes die voor de bergen liggen, de Alpes Maritimes genoemd. 

 

Het ruikt hier naar zomer, naar zee, naar zonnebrand, pain-au-chocolat en Jill's Sanders Sun met het heerlijke vooruitzicht van een lange zomerse dag waarin alles mogelijk is.