Een dagje aan het strand

Voor mij een bezigheid die ik niet dagelijks beoefen. Ben niet echt een strandtype, roodharig en een hele witte huid. Een zonnebril is handig om je ogen te beschermen tegen de zon, maar het helpt ook tegen het felle witte licht van mijn blote benen.

 

In de praktijk betekent dit dat ik al verbrand als de zon maar even om de hoek komt kijken en de zon schijnt hier nogal weelderig. Verbranden is pijnlijk, douchen is ineens niet meer zo een ontspannende bezigheid en slapen is helemaal een hel op aarde. En rood zijn als een kreeft is ook niet echt charmant, het is slecht voor je huid en per saldo levert het mij helemaal niets op. Na het vervellen ben ik weer net zo helder verlicht.

Hier aan de Cote d’Azur heb je veel strandjes en strandtenten waar van die heerlijke bedjes staan die je voor een aantal euro’s kan huren. Per strandtent verschillend, maar je bent al gauw tussen de vijftien en twintig euro kwijt voor een dagje bed. Ik vind het wel iets decadents hebben om met je strandtas, in mijn geval de KNALLA draagtas van de Ikea, nonchalant aan te komen slenteren, een bedje te claimen en je de hele dag te laten verzorgen met drankjes en hapjes. Let op! De drankjes, hapjes en handdoeken zijn niet inclusief.

Het leek ons toch wel leuk om dat ook een keer te ervaren, na twee dagen wandelen was het ook wel even lekker om een dagje aan het strand te liggen en de beentjes wat rust te geven. Op tijd vertrokken, als we dan toch twintig euro voor een bedje moet betalen willen we er wel zo lang mogelijk van genieten. Even onwennig, waar moeten we ons melden, bij wie kunnen we een drankje bestellen? Een bedje pal aan het water, front row. We konden even genieten van de schaduw, gegeven door twee parasols. Het waaide hard en vanuit veiligheidsoverwegingen werden de parasols ingeklapt. Weg schaduw, hallo zon.

 

Op het bedje liggen, beetje om ons heen kijken en een kopje thee. Ga ik de zee in of niet, al even gevoeld en het water was fris. Na veel getwijfel gewoon de zee in gelopen, het zag er met die mooie azuurblauwe kleur en de omrollende golven toch wel heel aantrekkelijk uit. Eenmaal door was het heerlijk, als een klein kind door de golven gesprongen.

 

Een lunch bij het restaurant van de beachclub, prijzen startende vanaf zeventien euro, even slikken en niet verder nadenken. Gekozen voor een ravioli met artisjokvulling en een saus met witte truffelolie. Niet goedkoop, maar wel heerlijk en vers.

 

De wind nam verder toe, de golven werden nog leuker dus nog maar een keer de zee in. Het was te leuk om mee te deinen op de golven en je weer terug te laten voeren naar het strand. Op het strandbedje in handdoeken ingepakt en angstvallig elk plekje afschermen wat zon zou kunnen vangen. Voor de andere strandgangers moet het een bijzonder gezicht zijn geweest, twee ingepakte mummies naast elkaar.

 

Van te voren verwachtingen van een dagje strand aan de Cote d’Azur, heerlijk eten, een flesje bubbels in een emmer met ijs naast je bedje, een luxe lunch met nog meer alcoholische versnaperingen en misschien een massage. Niet alle verwachtingen hebben we waargemaakt, we hebben niet gekozen voor de massage en de fles bubbels ook maar laten staan. Ik kan slecht tegen drank, het valt zeker niet goed midden op de dag in de brandende zon en zwalkend en lallend het strand over gaan leek mij geen toegevoegde waarde voor mijn dagje strand.  

Onverwacht ontzettend genoten van een heerlijke en ontspannen dag bij beachclub Helios, het geluid van de branding, de verfrissende zee en een gratis zandscrub.