Zomaar een dagje Antibes

Een bezoekje aan de Pottery markt op het grote plein bij het reuzenrad. Keramiek verwerkt als vazen, schalen, servies, sieraden, dieren in alle kleuren van mat tot glanzend, te koop van 10 tot 900 euro. Vele mooie mokken, borden en schalen gezien te gebruiken als servies, zou een leuke sfeer aan de toekomstige B&B geven, maar dat is gezien de prijs van een stuk keramiek helaas niet realistisch.

 

Een wandeling langs de oude muren van het stadje, uitzicht over de zee en de jachten die voor anker liggen. De een nog groter en mooier dan de ander, het is zondag en er zijn veel mensen aan het wandelen. Een mix van de lokale bewoners en toeristen. Aan de boulevard met haar hotels en appartementen een kopje thee en genieten van de flanerende mensen met of zonder hond. De een gekleed alsof de herfst gearriveerd is en de ander in een korte broek en ontbloot bovenlijf. Er staat een aangenaam briesje en het zonnetje schijnt volop.

 

De tocht gaat verder langs de stranden, waar veel mensen liggen te zonnebaden of aan het dobberen zijn in de kalme zee. Een geleidelijke klim naar het hoger gelegen deel van Antibes waar achter hoge muren en dichte hekken veel mooi gekleurde villa's staan met oprijlanen, aangelegde tuinen en zwembaden. Allen uitzicht over zee en de bergen.Steeds minder mensen, een zijstraat en nog een pittige klimmetje naar de kerk van La Garoupe. Een schitterend geel kerkje op een pleintje met uitzicht over Antibes, Cannes, Grass en Nice en alle andere stadjes en dorpjes die ertussen in liggen. Een kaarsje gebrand voor de vader van mijn lieve vriendin.

 

Mijn lieve vriendje die steeds chagrijniger gaat kijken en niets meer leuk vindt, hij heeft honger en is boos op zichzelf. Hij heeft geen eten meegenomen voor onderweg.   

 

Een lunch met Griekse mezze en uitzicht op de boulevard. Boodschappen doen bij de plaatselijk supermarkt en een flesje champagne voor later op de dag.