Avonden

Weer in mijn eigen huis in gedachten bij die heerlijke avonden op ons balkon in Antibes.  

 

Na een dag wandelen, luieren aan het strand, een boottochtje naar Saint Tropez was het altijd weer fijn om 'thuis' te komen aan de Avenue Mirabeau. De avonden die aangevangen werden met een glaasje bubbels, een hapje eten. De meeuwen, tortelduiven en halsbandparkieten die voorbij vlogen op weg naar hun slaapplek. De aankomende en vertrekkende vliegtuigen, de geluiden van de auto's, scooters en de mensen op straat en ik vier hoog op mijn balkonnetje het langzaam donker zien worden, de zon onder zien gaan. Fort Carré verlicht in Picasso kleuren, de jachten met hun verlichte masten en op de achtergrond de verlichte verstedelijking. 

 

Aan mijn teakhouten tafel, een schemerlamp en een kaarsje wat lezen of schrijven, Edwin naast me die als aspirant luchtverkeersleider met zijn vlucht tracker & radar app de overvliegende kisten en hun windrichting in de gaten houdt, een boek leest en voor een versnapering zorgt. 

 

Van die avonden die wat mij betreft niet lang genoeg konden duren, het inspirerende uitzicht, het niets hoeven. Weer in Nederland met uitzicht op de pijpen van de Shell, leren hier inspiratie uit te halen.