Druk, Druk, Druk

Vaak als ik aan iemand vraag hoe het met hem of haar gaat, krijg ik als antwoord 'druk, druk, druk'. Wat mij betreft geen antwoord op mijn vraag, 'druk, druk, druk' is een status waarin je je bevindt en zegt niets over hoe je je voelt. Waarom drie keer achter elkaar het wordt 'druk', is één keer niet genoeg. Persoonlijk kan ik niets met dit antwoord, het is zo nietszeggend. Ik wil gewoon weten hoe hij of zij zich voelt. 

 

Druk, druk, druk; ik hoor het zo vaak dat ik er een trend in zie, het wordt misschien aan het eind van het jaar opgenomen in de Dikke van Dale als nieuw woord. 

Drie keer 'druk' achter elkaar is een uitdrukking geworden waarmee iedereen tegenwoordig lijkt te moeten begrijpen wat je hiermee bedoeld. 

 

Wat betekent het woord 'druk' eigenlijk?  Gebruikt als zelfstandig naamwoord is het de kracht die op een oppervlak werkt, een situatie waarin iets of iemand je dwingt tot iets, als werkwoord het drukken van een boek, een aanhoudende dwang of kracht in de vorm van financiële druk, de druk die op een champagnefles staat (6 bar CO2) en druk als in de zin het brengt veel werk met zich mee, het zo druk hebben als een ...

 

'Druk, druk, druk', de nieuwe status, yes ik doe er toe! Wat als je niet 'druk, druk, druk' bent, hoor je er dan wel bij in deze maatschappij? Heb je toegevoegde waarde in het bedrijf waar je werkt als je je werk wel afkrijgt en het niet voelt als 'druk, druk, druk', misschien word je wel ontslagen als blijkt dat deze status op jou niet van toepassing is. Ben je het buitenbeentje als je niet bij  de groep 'druk, druk, druk'-mensen hoort? Wat als je eens zou zeggen als iemand aan je vraagt hoe het met je gaat: 'ik ben rustig, rustig, rustig'?  

 

'Druk, druk, druk', een trend, een status die aan het leven wordt gegeven. Het zegt niets over hoe je je voelt, 'druk, druk, druk' is geen emotie.