Kartonnen letters

Kartonnen 3D-letters, de letters H, Z, O en L. Gebruikt tijdens een heftige periode in mijn leven. Deze letters staan voor Huisarts, Ziek zijn, Operatie en Lyrica. Ik had iets nodig waarop ik mijn negatieve gedachten kon projecteren en tegelijkertijd iets waarop ik de hoop op herstel en een gezonde toekomst kon terug laten komen. Zichtbaar zodat ik er wel in zou blijven geloven.
 

Aan de ene kant van de letter in het zwart geschreven mijn negatieve gedachten en ervaringen en aan de andere kant in de kleur groen woorden en zinnen gericht op positiviteit en herstel. 

 

Huisarts
Het niet mee willen werken aan de juiste afbouw van de Lyrica, de bezoeken aan de huisartsenpost in het weekend, boos, onbegrip, paniekaanval in de wachtkamer, het blijven voorschrijven van kalmerende medicijnen, maagzuurremmers, niet geloofd worden, mijn enorme angst om iedere keer weer die wachtruimte in te lopen. 
Een nieuwe huisarts, vertrouwen opbouwen, begrip en erkenning krijgen, leren ontspannen in de wachtkamer, een fijn gesprek, verwijzing naar een psycholoog, voorzichtig met het voorschrijven van kalmerende medicijnen, de bron aanpakken. 

 

Ziek zijn

De angst om niet meer beter te worden, afvallen, ontzettend moe, afkicken, stress, bezoeken aan het ziekenhuis en artsen, onderzoeken, medicijnen, niet slapen, geen afspraken na kunnen komen, alles af moeten zeggen, pijn, misselijk, een platliggend immuunsysteem, griep, verkouden, onverklaarbare klachten. 

Vermogen tot herstel, wilskracht, veel kennis opgedaan over lichaam en geest, kennismaking met mijn lijf, gezond eten, rust nemen, gedrevenheid, praten, hulp durven vragen en aanvaarden, vertrouwen. 

 

Operatie

Eng, koud, pijn, geen controle, stembanden, niet zelf naar het toilet kunnen, kans op inwendige bloeding bij de hals, te snel, MRI, opmeten van nek, drain, gebrek aan Lyrica, pijn strottenhoofd, operatiekamer. 

Zeer goed resultaat, tweede MRI bij twijfel, snel herstel, goede nazorg, aardige verpleegsters, privékamer, snel en kundig, maar een nachtje blijven, na een paar dagen geen pijn meer in armen. 

 

Lyrica

Angst, zweten, trillen, zombie, slapeloosheid, druk op mijn borst, paniek, maagpijn, stress, bang, geluid, licht, mensen, afkicken, brok in keel, strottenhoofdontsteking. 

Kracht, samen, discipline, gedrevenheid, groeien, lachen, dankbaarheid, 

 

Deze letters hebben mij geholpen in de maanden dat ik thuis zat en op de vele momenten dat ik het even niet meer zag zitten, ze stonden op het randje van de kast in de huiskamer als een baken van geloof en vertrouwen. Na een tijdje verhuist naar de boekenkast, in mijn herinningsbox en nu ben ik er klaar voor er afscheid van te nemen. Het geloof en vertrouwen zit nu in mijzelf. De letters zullen gerecycled worden om weer nieuwe letters te vormen voor wie die nodig heeft.