Verhuizen (1)

We zijn nu definitief aan het verhuizen. De afgelopen week leek het nog even niet zo, maar nu zit ik aan mijn keukentafel met stoelen die al in plastic verpakt zijn, een kast waar geen deuren en ramen meer in zitten, in elke hoek staan er dozen en ingepakte schilderijen. De keukenkastjes zijn bijna leeg, de wasmachine is klaar voor vertrek. Er klinkt een echo door het huis. 

 

Het was een productief dagje voor ons, maar ook voor onze buren die hun huis te koop gaan zetten en de andere buren die bezig zijn met een nieuwe keuken. Veel bewegingen in een rijtje huizen. 

 

Ik zit nu aan mijn keukentafel, ik hoor het boren van de buren, ik heb een paar kaarsjes aangestoken en de geur van wierook vult de kamer. Een stukje gezelligheid in een wat ongezellig huis. Al het servies ingepakt, geen pannen meer. Wij gaan vanavond uit eten bij McDonald.