Gehecht aan pijn?

Afgelopen maand ben ik aan de slag gegaan met een training 'Set yourself free' van Leonie te Riet. Deze training is erop gericht een leven naar wens te creëren, want die power heb je. Vandaag kreeg ik een blog van haar die wat mij betreft heel duidelijk maakt hoe wij gehecht zijn aan patronen in ons leven en dus ook gehecht aan de pijn die dat oplevert. Ik wil hem heel graag met jullie delen.
 

"Hoe lang ben jij nog van plan vast te blijven houden aan waar je vandaan komt en wat je allemaal mee hebt gemaakt? 

 

Ja ik weet het, je leven was zwaar.

Ja ik weet het, je hebt enorm veel meegemaakt.

En begrijp me goed. Ik wil en ga dit alles niet afzwakken. Ik snap dat je waarde hecht aan hetgeen zich in jouw leven tot op heden heeft laten zien. Dat er momenten zijn geweest waar je met pijn op terug kijkt. Wellicht zelfs momenten die alle dagen nog in je gedachten zijn.

 

Maar ik zou mezelf niet recht in de spiegel aan kunnen kijken wanneer ik niet een poging zou doen jou te laten zien dat, wanneer je vast blijft houden aan deze zaken die een bepaalde kleuring aan je leven hebben gegeven, dit ook de kleur van je toekomstige leven bepaald. Ik zie het leven als één grote jukebox, vol met levensplaten waarop de muziek staat van alles wat je tot op heden hebt meegemaakt in je leven. En het EGO (dat deel in jou dat een verzameling is van al hetgeen je bewust en onbewust hebt opgeslagen vanuit opvoeding, maatschappelijke- en culturele invloeden) wil niets anders dan dat je ELKE keer weer die zelfde platen opzet.

 

Dat is immers bekend…

Dat is vertrouwd….

Hoe onbegrijpelijk en pijnlijk het ook mag lijken….voor jouw EGO is het bekend terrein.

GEHECHTHEID AAN PIJN!

Watttttttttt? “Zegt Leonie nu dat ik mijn pijnervaringen fijn vind? Dat ik er aan gehecht ben?” WTF!!!!!

 

Nee JIJ, jouw PURE ZELF vindt dit niet fijn. Maar jouw EGO wel! En dat maakt jou, meestal volledig onbewust, een perfecte magneet die opnieuw en opnieuw dezelfde situaties in het leven naar zich toe trekt, de zelfde vervelende ervaringen opdoet, dezelfde mensen blijft ontmoeten die je liever niet zou ontmoeten.

 

Het goede nieuws is: JE HEBT EEN KEUZE! Ja echt! Kom me nu niet aan met de dooddoener dat die keuzemogelijkheid er niet is……JE HEBT IMMERS (AL IS HET OP ONBEWUST NIVEAU) OOK GEKOZEN OM ER MEE OM TE GAAN ZOALS JE ER TOT OP HEDEN MEE OM GING.

 

Je kunt, per direct, besluiten om voor eens en altijd een streep door dat verleden te zetten (au, voel je het EGO al steigeren?). Ja echt! Dat kan! Laat maar los, als een heet steenkooltje in je hand. En vraag je eens af: Wie zou je willen zijn, zonder die stukken uit je verleden? Hoe zou je willen dat je leven er uit ziet? En schrijf dit uit! Zo gedetailleerd als mogelijk! En blijf dit dagelijks doen (heeeeey, ben je in ene met Frequentiewerk bezig, 1 van de belangrijkste stappen in mijn Set Yourself Free 5 trapsraket naar succes op ELK vlak). En vergeet vooral niet om de eerste, misschien in het begin nog kleine, stappen te zetten die je zou kunnen zetten richting die gewenste JIJ, richting dat leven naar wens.

 

EN SCHRIJF STAPJE VOOR STAPJE DE MUZIEK VAN JE NIEUWE LEVENSPLAAT!

Zodat op een dag (en elke keer sta ik weer verbaasd hoe snel dat kan gaan) je wakker wordt en voelt dat je die nieuwe plaat opzet in je jukebox.

En dat was wat ik deed zoveel jaren geleden.

Dat is wat mij nu al jaren drijft om juist dat aan anderen te laten zien.

Dat als IK het kon, jij het ook kan.

Het begint bij het maken van de keuze….NU!"

 

Bron: Leonie te Riet (SetYourselfFree)