Footsteps of the Soul (part 1)

Na een goede nachtrust en een ochtend voor mezelf ben ik richting Truro gelopen. Een wandeling van ruim een half uurtje. Een hagelbui, een zonnetje. Wat boodschapjes gedaan bij Marks& Spencer en geluncht bij Costa. 

 

Ik begon het toch wel spannend te vinden, een druk op mijn borst en wat kortademig. Hoeveel deelnemers zouden er zijn, is Patricia wel aardig, kan ik iedereen wel verstaan en kan ik me goed verstaanbaar maken. Doe ik het allemaal wel goed, heb ik het in me om met deze energie te werken? Daar was weer de twijfel, mijn ego die zich liet horen.  

 

De training wordt gegeven in een bijgebouw van de kerkje; wierook, meditatiekussens en de stoelen in een rondje geplaatst. Bij binnenkomst al een huilende deelnemer, wat ongemakkelijk. Een kopje thee, een gesprekje met Hanka (zij heeft mij in juni de transformational healing massage gegeven in het Lake District) en de kennismaking. Ik mocht als eerste, ondertussen wel gewend aan kennismakingsrondjes bij trainingen. Dit keer in het Engels en dat was toch even een ander gevoel. Althans dat dacht ik, na het voorstelrondje bedacht ik me dat het heel natuurlijk ging en dat ik me hier helemaal geen zorgen over had gemaakt. Ik had er ook geen tijd voor gehad. 
 

De middag bestond uit een korte uitleg over het proces en we hebben een groepsproces ervaren. Je lichaam in gaan , voelen en je ziel (innerlijke wijsheid) toestemming geven je lijf te zien. Voelen zonder er  iets aan op te hangen, uit je hoofd en kijken waar de pijn, spanning of blokkade in je lichaam boven komt. Dit proces werd begeleid door vragen van de trainer. Deze week is gericht op het helen van mezelf en vertrouwen op mijn lijf.