Footsteps of the Soul (part 2)

Wat ben ik dankbaar voor de groep vrouwen die deze workshop volgen. Een fijne, veilig en vertrouwde groep vrouwen. Ik ken ze pas sinds zondagmiddag, maar ik heb het gevoel dat ik ze al heel lang ken. Een warm bad. 

 

De eerste processen ervaren, er zijn wat blokkades in mijn lijf en daar was ik me ook al van bewust, het waren geen blokkades die spontaan uit de lucht kwamen vallen. Ik vind het wel lastig om mijzelf de toestemming te geven dit te mogen voelen en te doen. Daar worstel ik wel een beetje mee. Erop vertrouwen dat ik dit kan en mag, dat ik mezelf kan helen en ook andere mensen kan helpen als zij dat willen. 

 

Tijdens een van de processen was ik zelf de facilitator en de feedback die ik hierop terug kreeg was heel positief. Ik ben goed bij mezelf gebleven en ik was er voor de ander die het proces ontving. Zij voelde de veiligheid en het vertrouwen. Gevoelsmatig deed ik eigenlijk niets en dat is nou net zoals het bedoeld is. 'JUST BE', dat is genoeg. Niet te hard proberen, niet te veel willen. Degene die het proces ontvangt moet het zelf doen en ik faciliteer en ondersteun. Meer hoef ik niet te doen.