Ambivalent

In deze fase van mijn leven kan ik op een dag zoveel verschillende gevoelens hebben over Schotland. 

 

Definitie: op hetzelfde moment twee verschillende, meestal positieve en negatieve waardes hebben, tegenstrijdige gevoelens, twijfel. 

 

Het overkomt me op dit moment veel. De ene ochtend wakker worden en vol enthousiasme denken en voelen 'Yes, wat geweldig dat ik dit mag doen en ik ga ervoor en het komt helemaal goed' en de volgende ochtend sta ik op en start ik mijn dag met de gedachten 'Nee, dat wil je toch helemaal niet. Dat kan je niet en wat als het straks helemaal fout gaat, er geen gasten komen, ik heimwee krijg, ik het werk helemaal niet leuk vind. Kan ik niet beter gewoon hier blijven, weer een baan op een kantoor zoeken, bij mijn familie blijven en het laten voor wat het is?'

 

Gedurende de dag spoken deze gedachten op gezette tijden door mijn hoofd. Ik weet waar ze vandaan komen, mijn ego is er groot en aanwezig en zijn overtuigingen en patronen zijn hardnekkig. Ik weet dat het wat moeite kost deze overtuigingen te doorbreken, dat ze weer boven komen drijven en ook weer verdwijnen als ik mij richt op het vertrouwen, op mijn visie en het proces waar ik me in bevind. Ik ben niet al die gedachten en emoties, ze komen langs als een eend die voorbij dobbert en verdwijnen weer.