Vogels en Boris het konijn

Gisteren fietste ik door de polder en wat ik heb genoten van alle vogels die ik daar tegen kwam. Ook op de plek waar ik nu woon, aan de waterplas, geniet ik elke dag van alle vogels die voorbij dobberen en de kleinere vogeltjes de voorbij komen vliegen en gebruik maken van de nootjes en de vetbollen. 

 

Nou ben ik niet zo een vogelkenner, maar ik leer hier snel en als ik het niet weet zoek ik het op in het boek van Detlef Singer 'Welke vogel is dat? 

 

Even een opsomming van alle vogels die ik gisteren heb gezien: brandganzen, kuifeenden, smienten, futen, muskuseenden, spreeuwen, blauwe reigers, zwanen, roodborstjes, koolmeesjes, meerkoeten, merels, wilde eenden, nijlganzen, buizerds, kauwen, grauwe ganzen, kleine Canadeze ganzen, aalscholvers, groene spechten, eksters, meeuwen. Wat heeft de polder een rijkdom aan vogels en wat ben ik dankbaar dat ik hiervan mag genieten.

 

De geluiden van een groep ganzen in V-formatie die boven je hoofd over vliegen, het vertrek van een zwaan en zijn vleugels die op het water slaan, het gepruttel van een meerkoet, het gepiep van een buizerd, de honderden misschien wel duizenden spreeuwen die op de draden van de elektriciteitsmasten zitten, de vele ganzen in het veld die aan het gakken zijn. Dat zijn mooie geluiden. 

 

Dagelijks een bezoekje van Boris het konijn, geen idee of het een hij of zij is, maar ik vind het een Boris. Duidelijk is wel dat het ooit een tam konijn was, maar Boris heeft nu vrienden gemaakt met de muskuseenden en hij trekt met hun op. Boris ziet er goed gevoed uit en ik vermoed dat hij zo hier en daar eten krijgt van de vaste bewoners van het park. Ik heb hooi gekocht en daar kwam Boris gisteren ook al van eten. Ik houd Boris in de gaten.