Een ochtendje tuincentra

Vanochtend heb ik mij gestort in de chaos bij de tuincentra. Ik had namelijk best veel kerstgroen nodig voor het maken van kerststukjes. Vorig jaar met een klein groepje mensen ervoor gekozen om zelf een kerststuk te gaan maken. Veel geleerd bij de workshops van Intratuin en nu kunnen we het zelf wel. Veel goedkoper. 

 

Iedereen naarstig op zoek naar een kerstboom, kerststerren, kerstversiering. Auto's volgepropt met veel te grote kerstbomen, mijn auto vol met kerstgroen. Een man die van zijn vrouw mee moet naar de Intratuin, in een hoekje zit te mokken en vraagt 'Wil je ook nog naar de kantine?' Ik ken niemand die het tuincafé van de Intratuin een kantine noemt. Echt geweldig. 

 

Een groep bejaarden met begeleiders  en rollators die op hun gemak genieten van al het moois bij de Intratuin. Een dagje uit en ze genieten zichtbaar. Ongeduldige mensen, een file achter deze groep bejaarden in de smalle gangpaden, het gaat tenslotte niet zo snel. Al die gefrustreerde gezichten, haastig en snel weg wezen hier. Er is maar één oplossing: rustig blijven ademen en mijn lijstje afwerken. 

Ik ben klaar en laat de tuincentra de komende tijd even voor wat het is. Blijf lekker thuis om te genieten van mijn mooie kerststuk en mijn kerstversiering.