Dansvoorstelling 'Shuffle and Play'

Wat is dansen toch heerlijk. Gisteren naar de voorstelling van 'Shuffle and Play' van Jazzdansstudio Marleen geweest. Wat een geweldige voorstelling en zo genoten van al die mooie energie. 

 

Een dansvoorstelling met alle leerlingen van de dansstudio. Iedereen krijgt van Marleen een podium. Moet je hiervoor de perfecte danser zijn? Nee, absoluut niet. Het gaat om plezier, passie en energie. Goede muziek, mooie dans van jong tot oud. Vele trotse opa's, oma's, papa's en mama's in de zaal. Ieder op zijn of haar niveau. Er werden pasje vergeten, het ging niet allemaal helemaal gelijk, maar daar ging het niet om. Het gaat om samenwerken, maandenlang oefenen met elkaar en gewoon genieten van dans en muziek. Zijn wie je bent en laten zien waar je blij van wordt en wat moet een mens zonder dansen en muziek? Ik kan in ieder geval niet zonder.  

 

Ik had daar ook kunnen staan als ik niet al in het begin van het jaar gestopt was met jazzdans. Toen ik daar al die leerlingen zo zag staan vond ik het stoer van ze dat ze op het podium stonden van het Zuidplein theater. Had ik het gedurfd? Ik weet het niet, ik had al plaatsvervangende zenuwen toen ik in de zaal zat. Ik had daar best willen dansen en was ook wel een beetje jaloers, maar gewoon maling hebben aan de wereld en daar te gaan staan voor een theater vol met mensen. Daar ben ik nog niet aan toe, daarvoor ben ik nog teveel een perfectionist, het te goed willen doen en dan is het plezier en genieten ver te zoeken. Ooit was ik als kind hier heel onbevangen in, deed ik mee aan een dansvoorstelling, een turnwedstrijd en vele playback acts op school. Ergens gedurende mijn opgroeien ben ik het kwijt geraakt en ging ik me voor alles schamen, maar ik weet dat het diep van binnen nog in mij zit. 

 

Ik heb met een grote glimlach op mijn gezicht genoten van een geweldige voorstelling met heerlijke muziek en geweldige dans. Het plezier spatte er vanaf en dat is waar het om draait.