Heb je iemand ontmoet dit jaar die jouw leven heeft veranderd?

Vanochtend was ik een kopje thee voor mezelf aan het zetten en via het papieren lipje van mijn zakje sterrenmunt werd mij gevraagd: 'Heb je iemand ontmoet dit jaar die jouw leven heeft veranderd?'

 

Ik wilde de vraag alweer naast me neerleggen en verder gaan met mijn ochtendritueel, maar de vraag deed wat met me. Een bijzonder jaar voor mij waarin ik veel nieuwe mensen heb ontmoet en stuk voor stuk hebben ze een bijdrage geleverd aan mijn leven en de veranderingen die hierin plaats hebben gevonden en daar ben ik ze heel dankbaar voor. 

 

Marguérite, Brigitte en Eveline van de yogaschool, Floortje van de Helende Reis, Leonie van Set Yourself Free, Stefanie Bussing en haar workshop systemisch lichaamswerk, Selma en Ton van Wetendveld en de familieopstellingen, Petra van Mourik voor de vrouwenpraatgroep waarin ik opgenomen werd in een groep met gelijkgestemden vrouwen, Geertje Couwenbergh (Lieve Dot van de Happinez) van de schrijf- en stilteretraite in het Dominicanenklooster Huissen, Patricia Angove van de Footsteps of the Soul (mijn  introductie tot transformational healing), alle deelnemers van de workshops en cursussen die ik heb gevolgd, de leden van de Freebirds Mastermind. 

 

De belangrijkste persoon die ik heb ontmoet dit jaar, de persoon die deze transformatie, deze enorme verandering heeft bewerkstelligd dat ben IK. En wat ben ik dankbaar dat ik IK heb ontmoet en dat ze elke dag wat meer van haarzelf laat zien. Elke dag wat meer vertrouwen, zelfliefde, begrip, gezondheid, autonomiteit, authenticiteit, veiligheid, vrij zijn. Met ups en downs, de ene dag in flow en de volgende dag mijn ego zwaar in verzet. Ik ben nog lang niet uitgeleerd, ik blijf in ontwikkeling en dat is prima. Dat is waar het in het leven om gaat, altijd in ontwikkeling.