Een brief aan mezelf

Wat is dat leuk om te doen. Verleden jaar begin januari een brief geschreven aan mezelf met de voorwaarde dat ik deze brief een jaar later pas zou mogen lezen. Ik heb deze brief aan Edwin gegeven en hem gevraagd deze op 1 januari 2018 aan mij te geven. 

 

Spannend en heel nieuwsgierig. Wat zou ik een jaar geleden opgeschreven hebben? Ik had er een kaart bij gedaan met een mooie wat donkerblauwe lucht, de maan en een aantal vliegende ganzen en in die kaart een aantal kernwoorden genoteerd; Ideeën, Warmte, Aarde, Ervaringen, Energie, Gezond, Stilte, Lucht, Beweging, Gevoel, een 'gewone' dag, Balans, Licht, Liefde, Nieuw, Positiviteit, Nu, Ontspannen, Ritme, Vertrouwen, Rust, Gezelligheid, Loslaten, Kracht. 

 

Al deze woorden kwamen in mij op toen ik deze kaart verleden jaar schreef, toen had ik daar behoefte aan en verlangde ik daar erg naar na een lange periode van al deze dingen niet zo voelen. 

 

De brief die ik had geschreven was vooral een brief vanuit hoop geschreven. Ik hoopte op herstel, op het vinden van een stuk ontspanning, dat mijn lijf en geest weer stressbestendig zouden worden. Ik hoopte op het terugvinden van vertrouwen in mijn lijf, dat al mijn lichamelijke klachten er niet meer waren, dat ik weer de energie zou krijgen om te leven in plaats van te overleven. Dat ik me zou kunnen richten op de dingen mijn leven waar ik blij en vrolijk van werd, op flexibiliteit, op een andere toekomst. Ik hoopte op het vinden van een manier om bepaalde zaken in mijn leven los te laten, de negativiteit om te zetten naar positiviteit, dat ik mijn pad zou gaan volgen en niet meer afgaan op onbegrip van anderen. Ik hoopte op heel veel liefde voor mezelf, op vertrouwen op mijn gevoel en een leven met allemaal nieuwe ervaringen met Edwin, familie en vrienden. 

 

Nu terugkijkend is er een veel van deze hoop uitgekomen. Ik heb dat stukje ontspanning gevonden, met mijn herstel absoluut op de goede weg, ik heb grotendeels mijn vertrouwen in mijn lijf terug gevonden, veel lichamelijke klachten zijn verdwenen en sommige zijn een stuk minder geworden, ik heb me ten volle gericht op activiteiten waar ik voldoening uit haalde en waar ik heel blij van werd. Ik heb kunnen loslaten, ik ben flexibeler geworden en ik ben gegaan voor een andere toekomstbeeld, positiever geworden en ik ben niet meer zo bezig met wat andere van mij denken. De liefde voor mezelf is langzaam aan het doorsijpelen in mijn systeem en ik vertrouw meer op mijn gevoel. 

 

Wat ga ik deze week doen? Weer zo een brief schrijven aan mezelf. Deze keer vanuit het principe 'schrijven alsof het al zo is', een techniek die voor mij heel goed werkt in mijn dagelijkse schrijven. Ik kan nu al niet wachten tot het volgend jaar is en ik deze brief, die ik nog moet schrijven, mag gaan lezen.