Dingen waar ik blij van word

Er zijn heel veel dingen waar ik blij van kan worden, maar er is een moment van de dag waar ik me altijd erg op kan verheugen en heel gelukkig van word. Elke dag weer. 

 

Elke avond rond een uur of tien, ik doe de lichten uit en blaas de kaarsjes uit, loop naar boven naar de slaapkamer. Daar staat mijn heerlijke bedje, mijn plekje met dingen die er voor mij toe doen. Mijn visionboard met mijn doelen aan de muur, mooie teksten, kaarten en cadeautjes die ik heb gehad die betekenis voor mij hebben. 

 

Mijn bedje met mijn dikke dekbed, mijn heerlijke en koele waterkussen en het zachte flanellen overtrek met mooie vogels erop. Ik doe mijn pyjama aan, poets mijn tanden en dan is het moment daar. Dan mag ik in bed stappen om me klaar te maken voor een heerlijke nacht van uitrusten en herstel. Mijn hoofd op het kussen, mijn lijf languit op het matras en het warme dekbed over me heen. Mijn schemerlampje aan, liggend op mijn rug nog even wat lezen in mijn boek, de belevenissen van die dag waar ik dankbaar voor ben de revue laten passeren, Edwin die met zijn hoofd op mijn buik ligt en binnen een paar seconden in slaap valt. Mijn ogen worden moe, Edwin heeft zich omgedraaid en ik doe mijn schemerlampje uit, draai op mijn rechterzij en lees nog wat en dan voel ik me langzaam wegzakken in een diepe slaap, alsof er iemand narcosevloeistof in je aderen spuit.

 

Dit ritueel vervult mij elke dag weer met geluk, blijheid en dankbaarheid.