Regie nemen over je leven

Het afgelopen jaar heb ik steeds meer het gevoel gekregen dat ik de regie over mijn eigen leven aan het nemen ben. Bevrijdend en beangstigend tegelijk.

 

Niet meer terug willen vallen op oude overtuigingen en patronen. Niet meer de schuld willen geven aan het leven, de gebeurtenissen en mensen.

 

Nee, ik bepaal wat goed en niet goed voor mij is, wat er gebeurd in mijn leven en hoe ik me laat raken door opmerkingen en gedragingen van andere mensen. Ik heb hier elke dag een keuze in en deze keuze maak ik nu ook bewust, elke dag weer. Met ups en downs, ik ben tenslotte ook maar een mens, ik leer en ontwikkel door te ervaren. 

 

Ik moet nog wel wennen aan deze regie, los van die overtuigingen en patronen en weten dat ik niet meer terug kan en wil naar mijn leven hoe het was, zelf besluiten nemen en daar op vertrouwen. Een enorm gevoel van vrijheid door mijzelf gemanifesteerd.