Een jas die me niet meer past

Mijn jas past niet meer en dat maakt dat ik me af en toe wat onbestemd voel. Ik ben zelf het pad ingeslagen om bepaalde zaken in mijn leven te veranderen. Waarom? Het voelde gewoon niet meer goed, niet meer fijn. Ik voelde me beklemd en ik wist dat er wat moest veranderen. Mijn ziek zijn was het meest duidelijke signaal wat ik kon krijgen. Het is namelijk niet normaal dat je altijd maar moe bent en zoveel lichamelijke klachten heb.

 

Ik ben mijn omgeving aan het ontgroeien en me er van bewust dat ik anders naar het leven kijk dan de mensen om me heen. In dit proces voel ik me af en toe zoals het kind van vroeger, als een buitenstaander. Ik was toen mezelf, ik sprak een andere 'taal' dan mijn omgeving en ik heb mezelf als klein meisje aangeleerd dat het beter was me aan te passen aan deze omgeving. Dat leverde me meer op, althans dat was mijn overtuiging. Ik ben in dat proces heel ver van mezelf afgewandeld, mezelf het beroep 'pleaser' eigen gemaakt en mijn leven gaan leiden zoals ik dacht dat van mij verwacht werd. 

 

Nu ik weer dichter bij mezelf aan het komen ben voelt dit als thuiskomen, maar ook als de aansluiting kwijtraken bij mijn vertrouwde omgeving. Ik heb hier moeite mee, maar ik weet dat mezelf zijn het belangrijkste is en dat ik vanuit deze staat van zijn liefdevolle verbintenissen aan kan gaan zonder oordeel en met respect voor de personen in mijn leven.

 

Ik kies voor een leven in bewustzijn. Mezelf altijd de vraag te stellen: 'Wat zou iemand doen die echt van zichzelf houdt', bewustwording in wat ik wel en niet wil vanuit de gedachten  'Als iets NIET goed voor mij is, is het slecht voor mij' en er dan voor kiezen dit niet te doen. Eerlijk communiceren, een leven in overvloed vanuit dankbaarheid, vanuit zelfliefde, autonoom, authentiek, veiligheid , energiek, zonder oordeel. 

 

In dit proces van transformatie maken vertrouwde plaatsen, mensen, werkzaamheden plaats voor nieuwe plaatsen, mensen en werkzaamheden. Het leven is onderhevig aan verandering, voor alles in je leven is een tijd en een plek. Er komen nieuwe dingen op mijn pad omdat ik aan het veranderen ben, omdat anderen aan het veranderen zijn en dat is helemaal oké. Mijn niet passende jas uit doen en mijn nieuwe jas aantrekken. Een mooier cadeau kan ik mezelf niet geven.