Je eigen proces

Ik weet ook wel dat ik alleen voor mezelf kan voelen en denken en dat iedereen zijn of haar proces heeft in het leven en dat ik dat wil respecteren zonder oordeel, maar ik vind het soms best lastig als ik mensen om me heen zie worstelen met zichzelf om er niets van te vinden, adviezen te geven en te bedenken dat zij hun eigen proces van transformatie  hebben en dat zij dit doen op hun manier en in hun eigen tijd. 

 

Ik heb dan ook besloten deze blog te schrijven omdat ik het oordelen wil loslaten, maar wel mijn ervaringen wil delen. Het is goed dat iedereen het op zijn of haar manier doet en dat meen ik oprecht. Mijn blogs over mijn dagelijkse leven en alles wat ik leer zal ik blijven schrijven en een ieder is daar vrij in om deze te lezen of niet, maar in mijn dagelijkse contacten met mensen zal ik mij los maken van het ongevraagd advies geven. Vergeef me als ik met vlagen nog in mijn oude gedrag verval, wijs me hierop en ik leer. Ik doe het namelijk niet om betweterig te zijn en te koop te lopen met mijn ervaringen en wat ik allemaal heb geleerd. Ik doe het vanuit goede bedoelingen, ik gun iedereen gewoon een liefdevol en gelukkig leven. Ik richt me op mijn eigen proces in dit leven en ik laat een ieder in zijn of haar proces in dit leven. Uiteindelijk is er maar een persoon die invloed heeft op jouw proces en dat ben jezelf, je bent je eigen guru! En mocht je wat willen weten over mijn proces en de stappen die ik heb bewandeld om te komen waar ik nu ben, uiteraard ben ik beschikbaar voor vragen en advies. Als ik iemand kan helpen dan doe ik het graag.  

 

Door mijn ervaringen de afgelopen jaren op het gebied van gezondheid, zelfontwikkeling en weten wat stress met je lichaam kan doen wil ik mensen graag advies geven door mijn kennis te delen, maar ik weet ook dat niet iedereen daarop zit te wachten. Ik ben me ervan bewust dat het ego een grote rol speelt bij de mens en dat patronen en overtuigingen er voor kunnen zorgen dat iemand niet durft te gaan voor verandering, dat het heel vertrouwd is om in de comfortzone te blijven, zelfs als een stemmetje zegt dat het niet helemaal gaat zoals ze zouden willen. Leven vanuit ratio in plaats van gevoel. Ik weet ook uit eigen ervaring dat zo'n proces van transformatie niet vanzelf gaat, daar moet je energie en tijd insteken. Daar is commitment voor nodig. Je moet er voor willen gaan en het durven, want als je er aan begint weet je ook dat er bepaalde thema's in je leven op zijn kop kunnen worden gezet, je een andere kijk gaat krijgen op deze thema's en misschien wel afscheid moet nemen van bepaalde zaken in je leven. 
 

Ik ben me nu bewust van alle mogelijkheden, hoe fijn het is als je door je inzet meer energie krijgt, naar je hart te wandelen en de bewustwording van wat je wel en niet wil in het leven. In leven vanuit dankbaarheid ervaar ik vrijheid, rust, ruimte en energie. Ik begin en eindig mijn dag zoveel mooier als ik in dankbaarheid kan kijken naar alle kleine en grote dingen die op mijn pad komen. Bewustwording van oude patronen en overtuigingen en deze omflippen naar nieuwe patronen en overtuigingen die in je huidige leven van toepassing zijn. Als je leeft vanuit je essentie brengt dit zoveel vreugde en plezier met zich mee en het leven hoeft niet meer het gevoel te geven dat je tegen de stroom in aan het zwemmen ben, maar juist met de stroom mee. Dat geeft ruimte in jouw leven.

 

Wil dat zeggen dat er dan nooit meer vervelende, verdrietige of angstige dingen in je leven gebeuren? Nee, die zijn er ook. Maar vanuit een andere mindset, vanuit de kracht en de veiligheid in jezelf weet je dat hiermee om kan gaan omdat het gevoel er mag zijn. Je blijft er alleen niet meer in hangen omdat je de keuze kan maken je te richten op wat er nog wel is en dankbaar te zijn voor wat er is geweest. 

 

In mijn omgeving hoor en zie ik veel mensen om me heen die niet tevreden zijn met hun baan, thuissituatie, liefdesrelatie. Die van weekend naar weekend leven, van vakantie naar vakantie, vaak moe zijn, veel stress ervaren in hun leven, niet echt weten wat ze willen met het leven, geen doel hebben en ver bij hun gevoel vandaan zitten, het denken heeft de overhand. Vaak hoor ik mensen zeggen 'als ik straks met pensioen ben dan ...'.

 

Wees je ervan bewust dat je NU leeft en dat je er geen genoegen mee hoeft te nemen als iets niet goed voelt. Je bent het waard om je leven ten volle te leven, te genieten, energiek te zijn, liefde te ervaren. Je hebt altijd een keuze, het leven is geen 'generale repetitie'. Je moet het NU doen en je bent het aan jezelf verplicht er alles uit te halen wat er in zit voor jou. Eer jouw leven en stop met uitstellen!!!