De derde etappe

Weer een stukje verder op weg. Niet helemaal zoals gepland, vandaag zouden we aankomen in Stoer, maar door de weersomstandigheden is dat helaas niet gelukt. Na een zeer rustige rit met goede en schone wegen van Pitlochry naar Ullapool konden we niet verder omdat bij Ullapool de weg afgesloten was richting Stoer. Bijna niet te geloven dat een uurtje verder de wegen zo slecht waren dat er vrachtwagens en auto's vast zaten in de sneeuw nadat wij heel de tijd in het zonnetje hadden gereden met af en toe wat vlokjes sneeuw.

 

Wij hebben nog met iemand gesproken van de Schotse Rijkswaterstaat. Het was er ondertussen gestopt met sneeuwen maar door de hevige storm waren er sneeuwduinen ontstaan op de weg en ze kregen de wegen niet schoon. Nou zijn de wegen daar vrij smal en behoorlijk heuvelachtig dus dat zorgt voor nog meer problemen. 

 

Eieren voor ons geld gekozen, omgedraaid en een hotel gezocht in Ullapool. We zitten nu in The Arch Inn. Een klein hotel aan de haven van Ullapool. Het sneeuwt en het stormt. Een hapje gegeten in de lokale pub. We hopen dat het weer morgen beter is en we verder kunnen naar Stoer.