De vierde etappe

Vanochtend zijn we al snel tot de conclusie gekomen dat doorrijden naar Stoer geen optie was. Afgelopen nacht weer veel sneeuw gevallen met daarbij een harde oostenwind die voor sneeuwduinen zorgen op de weg. De afgelopen nacht is er ook niet aan de wegen gewerkt om ze schoon te krijgen. Met ons nog meer mensen in het hotel die nog maar een nachtje bijgeboekt hebben, waaronder de eigenaren van het Drumbeg Hotel in het plaatsje Drumbeg, wat op ca. 15 minuten rijden van Stoer vandaan ligt. 

 

Vandaag een rondje gelopen in Ullapool, een bezoekje gebracht aan de tourist information en daar een leuk gesprek gehad, nog wat folders achtergelaten en in de pub een warme chocolademelk met slagroom en marshmallows gedronken. 

 

Wat gewerkt aan een blog voor op onze B&B website , kop thee en onze hotelkamer als een soort van kantoor gebruikt. Ervoor gekozen om de hotelkamer nog een paar dagen te boeken, want de verwachting is dat de wegen richting het noorden maandag schoon kunnen zijn. We gaan hier voor veiligheid en liever gezond en wel een paar dagen later in onze B&B dan glibberend over de weg om vervolgens in een ravijn terecht te komen en daar nooit te geraken. We hebben gelukkig speling en de huidige eigenaren zitten daar ook vast en vanuit hier kunnen we ook bepaalde zaken regelen. 

 

Het openbare leven ligt hier op zijn gat, de scholen zijn dicht en wegen zijn afgesloten. De mensen hier in Ullapool zijn ook erg verbaasd, zoveel sneeuw hebben ze in jaren niet gezien. Heel uitzonderlijk.