Autodealers

Wat is het toch dat ik me nooit op mijn gemak voel als ik bij een autodealer zit. Het voelt eigenlijk gewoon heel onveilig. Altijd het idee dat ik in de maling wordt genomen. 

 

Ze zitten daar om te verkopen en daar ben ik me van bewust, maar het ligt er zo dik bovenop. Ik ben er liever niet. 

 

Vandaag konden wij onze Engelse auto ophalen in Inverness. Via internet alleen wat plaatjes gezien en de specificaties en dan is het maar afwachten wat je krijgt. Een VW Tiguan van drie jaar oud. We hebben er een trekhaak onder laten zetten, altijd handig om met de aanhanger naar de Roteb in Lochinver te rijden. Een mooie auto, stoelverwarming, een glazen dak met zonnescherm, automaat en 4WD. Toch wel erg fijn op de single track roads. Het stuur zit wel aan de verkeerde kant, maar daar wennen we ook wel aan. 

 

En dan zit ik daar bij de autodealer en het enige wat ik bedenk hoe kan ik hier zo snel mogelijk weg zijn. Wat gaan ze me nog meer in de maag splitsen? Ben ik sterk genoeg om nee te zeggen? Ik denk het wel, ik denk dat ik het kan en toch ben ik daar het liefst zo snel mogelijk weg en kom ik er gewoon niet al te vaak. 

 

Ben ik blij met mijn nieuwe auto, zeker weten. Hij is mooi, een auto die ik altijd al had willen hebben en het mooie is dat hij hier in Schotland veel goedkoper is dan in Nederland.