Onveilig naar Veilig

Tijdens mijn training 'Hallo Unieke Blueprint' is het uitwerken van het thema onveilig voelen een van mijn doelen gebleken. Als ik kijk naar mijn jongere jaren heb ik me altijd onveilig gevoeld, kan niet echt benoemen waar het hem altijd in zat. Ik had gewoon het gevoel van onveiligheid in mij. Ik heb maar op weinig plekken veiligheid ervaren. 

 

Nu ik ouder ben ervaar ik nog heel vaak het gevoel van onveilig zijn en het besef dat onveilig voelen een thema voor mij is, is hier in de B&B echt aan de oppervlakte gekomen. Nu slaap ik elke nacht in een huis waar als we fully booked zijn nog acht andere mensen slapen die ik helemaal niet ken. Geen idee waar ze vandaan komen en wat hun achtergrond is. En dat geeft mij een heel onprettig gevoel. Allemaal vreemde mensen in mijn huis, onder hetzelfde dak waar ik slaap. 

 

Het veilig voelen, het beschermd en geborgen voelen moet uit mezelf komen. Ik mag mezelf toestemming geven om me altijd veilig te voelen, dat dit gevoel diep verankerd zit in mij. Uiteindelijk is er maar een persoon die dit kan bewerkstelligen en dat ben ik zelf. 

 

Voor nu heb ik te dealen met dat wat er nu op mijn pad komt en dat word nog eens extra duidelijk nadat ik twee nachtjes vrij ben geweest en er geen vreemde mensen in mijn huis waren. Dan voel ik een enorme rust over me heen komen. En daar ben ik voor nu heel erg dankbaar voor. Mijn doel in het hier en nu is duidelijk, omgaan met dat wat er nu is op het gebied van veilig voelen, leren dit in mezelf te vinden, daar waar dit gevoel altijd heeft gezeten en het stukje rust te vinden waar ik behoefte aan heb.